Martingale

January 20, 2017 0 By Rocky Jensy

Martingale

En av de absolut mest kända Roulette systemen är Martingale systemet. Det är en samling satsningsstrategier som inte bara är för Roulette utan ett flertal spel. Systemet utvecklades redan under 1700-talet i Frankrike. Strategin grundar sig i att fokusera på händelser som har jämna odds. Att kasta ett mynt och avgöra om det blir krona eller klave har precis 50 % i odds på vardera. I Roulette blir det självklart så att man spelar på rött eller svart när man använder sig av Martingale systemet.

Principer
Martingalesystemet är en progressiv satsningsmetod där man hela tiden försöker att vinna tillbaka det man förlorat och även ge en liten vinst. Hela systemet baseras på en situation med så jämna odds som möjligt. Om kulan stannar på rött när du spelar Roulette och du satsar nästa runt på svart och förlorar. Då fortsätter du att satsa på svart till dess att du vinner med ökad insats. Martingalesystemet bygger på att en situation med jämna odds alltid jämnar ut sig till sist.

Hur fungerar det exakt?
Systemet är mycket enkelt men kan vara mycket riskabelt beroende på hur stor bankrulle man har. Man börjar alltid att satsa det minimala beloppet man kan på rött eller svart. Du snurrar en gång gratis om du spelar på onlinecasino och om det blir rött så satsar du svart på din första insats. Om du förlorar så fortsätter du att satsa på samma färg och dubblar din insats. När du vinner så börjar allt om.

Odds
Det hela bygger på att man har tillräckligt stor bankrulle för att klara av en längre förlustsvit. Oddsen för att förlora 6 gånger i rad när man använder sig av Martingalesystemet är faktiskt högre än vad många tror. Om du snurrar 150 gånger så är det 77,2% chans att du kommer att förlora 6 gånger i rad någon gång under denna serie. Därför måste ens bankrulle klara 6 dubblingar i rad och även där efter kan det behövas kapital. Har man för liten bankrulle så är denna metod väldigt farlig att använda sig av.

Anti-martingale
En del tror på att använda sig av Anti-martingale som är precis vad den låter, det motsatta. Detta system fungerar som så att man ökar sin insats när man vinner och skaparen av detta system tror på att man är inne i en bra period och ska då satsa så mycket som möjligt medan man vinner (följa trenden).

Det viktiga när man använder ett Roulette system är man bestämmer hur man ska reagera innan man börjar. Det är farligt att låta känslor styra under tiden. Det är även viktigt att räkna på bankrulle och vad man är villig att riskera. Man kan säkra en vinst genom att sätta en ”stop loss” där man avbryter systemet för att plocka ut sin vinst.