MYTER/FAKTA INOM GAMBLING

May 8, 2016 0 By Rocky Jensy

 

“Lita på dina känslor, inte oddsen”

Ofta när folk vid blackjack borden söker efter tips/råd på hur de ska göra när det kanske går lite sämre får man ofta snabbt följande svar: “lita på dina känslor”. När man gör detta vänder man sig automatiskt till de högre makterna, jag tror verkligen inte att vissa personer besitter sådana krafter att de hjälper dem vid Blackjack bordet. Sedan 1996 har James Randi Educational Foundation erbjudit $1,000,000 till vemsomhelst som kan demonstrera nåt övernaturligt, faktum är att övernaturliga fenomen aldrig håller vetenskapligt.

En spelare som litar på sina känslor mer än oddsen vinner ibland men i längden går det alltid bättre för spelaren som följer oddsen. Spelare har alltid sin känsla och vilja att gå efter när de spelar, casinot har oddsen och vem är det som alltid vinner i längden?

Myt: “-En händelse som inte inträffat på länge har större/mindre chans att inträffa.”
Fakta:
Många tror t.e.x att bara för att en färg kommit upp många gånger irad på roulette betyder att det är mindre chans att samma färg kommer upp igen, detta stämmer inte utan det är alltid 50% chans att antingen svart eller röd dyker upp. Om du inte tror mig ta fram en enkrona och kör krona/klave 1000 grr, 99% av gångerna kommer den ena komma upp mellan 459-541 grr.

Myt: “-Idioten på sista stolen förstör mitt spel!”
Fakta:
En ofta återkommande myt man hör ute är att en dålig blackjack spelare, speciellt om han sitter på sista positionen, förstör spelet genom att förstöra ordningen korten egentligen hade kommit i. Även detta är en ren myt, eftersom korten alltid är fördelade slumpvis i kortleken kommer det i längden alltid vara samma chans att vissa kort på en viss position som på en annan position.

Myt: “-En kompis till mig som har en kompis tjänar bra på spel genom att använda ett spelsystem.”
Fakta: Det finns inget fungerande system som i längden kan slå ett spel baserat på tur.